Maitinimas

[bt_section][bt_row][bt_column width=”1/1″][bt_hr top_spaced=”topSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=””][/bt_hr][/bt_column][/bt_row][bt_row][bt_column width=”1/1″][bt_text]

Įsakymas dėl vaikų maitinimo organizavimo tvarkos aprašo patvirtinimo (2015 m. rugpjūčio 27 d., V-998)

Įsakymas dėl vaikų maitinimo organizavimo tvarkos aprašo patvirtinimo (2018 m. balandžio 10 d., V-394)

[/bt_text][/bt_column][/bt_row][bt_row][bt_column width=”1/1″][bt_hr top_spaced=”topSemiSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=””][/bt_hr][/bt_column][/bt_row][bt_row][bt_column width=”1/1″ align=”center” vertical_align=”inherit” border=”no_border” cell_padding=”default” animation=”no_animation” highlight=”no_highlight” highlight_border_color=”” background_color=”” transparent=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_tabs][bt_tabs_items headline=”I savaitės valgiaraštis”][bt_text]
Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis
Pusryčiai Manų košė su cinamonu (tausojantis)

Traputis

Pienas

Virti kiaušiniai su majonezo – jogurto padažu, žaliaisiais žirneliais ir pomidoru

Pilno grūdo ruginė duona su sviestu

Kakava su pienu

Avižinių kruopų košė su sviestu (tausojantis)

Arbata su pienu

Tiršta grikių košė su sviestu (tausojantis)

Kakava su pienu

Ryžių košė su sviestu (tausojantis)

Trintos uogos (serbentai)

Arbata su pienu

Priešpiečiai Vanduo su citrina

Vaisius (pagal sezoną)

Vanduo

Vaisius (pagal sezoną)

Vanduo su citrina

Vaisius (pagal sezoną)

Vanduo

Vaisius (pagal sezoną)

Vanduo su citrina

Vaisius (pagal sezoną)

Pietūs Ryžių -pomidorų sriuba (augalinis)

Pilno grūdo ruginė duona

Žuvies kepsnelis

Burokėlių – obuolių salotos (augalinis)

Barščiai su pupelėmis(augalinis)

Pilno grūdo ruginė duona

Jautienos befstrogenas (tausojantis)

Troškinti žiediniai kopūstai

Agurkų salotos su aliejumi (augalinis)

Trinta ankštinių daržovių (žirnių)sriuba

Skrebutis

Virtų bulvių cepelinai su mėsa

Agurkas

Sviesto – grietinės padažas

Kopūstų sriuba su bulvėmis(augalinis)

Pilno grūdo ruginė duona

Troškinta paukštiena (tausojantis)

Virtos perlinės kruopos

Burokėlių salotos su aliejumi(augalinis)

Trinta daržovių sriuba (augalinis)

Skrebučiai(pilno grūdo)

Kalakutienos guliašas(tausoj antis)

Virti pilno grūdo makaronai

Pekino salotos su agurku (augalinis)

Vakarienė Virti makaronai su varške (tausojantis)

Vaisinė arbata (be cukraus)

Virti varškėčiai (speltos miltai, varškė 9%)

Graikiškas jogurtas

Arbata su citrina

Kvietinių kruopų košė su pakepintais svogūnais (augalinis)

Pienas

Troškintos daržovės grietinės pomidorų padažas

Kefyras

Bulvių, morkų, žaliųjų žirnelių troškinys

Grietinės – pomidorų padažas, kefyras,agurkas

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSemiSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=””][/bt_hr][bt_text]

Šią savaitę visi patiekalai(išskyrus žuvies kepsnelį) tausojantys, t.y.: virti, virti garuose, troškinti, arba kepti konvekcinėje krosnyje. Arbata tiekiama be cukraus.

[/bt_text][/bt_tabs_items][bt_tabs_items headline=”II savaitės valgiaraštis”][bt_text]
Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis
Pusryčiai Tiršta penkių javų košė su sviestu (tausojantis)

Vaisinė arbata

Kiaušinių košė

Pekino kopūstų, agurkų ir pomidorų salotos

Ruginė duona su sviestu

Arbata su citrina (be cukraus)

Virti pilno grūdo makaronai su fermentiniu sūriu

Arbata su citrina

Miežinių kruopų košė su pakepintais svogūnais (augalinis)

Kmynų arbata(be cukraus)

Sumuštinis su duona, sviestu ir varškės sūriu

Kvietinių kruopų košė su sviestu

Pienas

Priešpiečiai Obuolių sulčių – kmynų gėrimas

Vaisius (pagal sezoną)

Vanduo su citrina

Vaisius (pagal sezoną)

Obuolių sulčių – kmynų gėrimas

Vaisius (pagal sezoną)

Vanduo

Vaisius (pagal sezoną)

Vanduo su citrina

Vaisius (pagal sezoną)

Pietūs Pieniška daržovių sriuba

Batonas

Ryžių – paukštienos plovas

Troškintos daržovės (augalinis)

Sriuba su vištienos gabaliukais ir makaronais

Virti jautienos kukuliukai

Virti grikiai

Morkų, salierų ir obuolių salotos su aliejumi

Raugintų kopūstų sriuba (augalinis)

Pilno grūdo ruginė duona

Kiaulienos guliašas(tausojantis)

Bulvių košė

Žiedinių kopūstų salotos su pomidorais ir aliejumi (augalinis)

Ankštinių daržovių (ž.žirnelių} sriuba

Skrebutis

Keptos vištienos lazdelės(tausojantis)

Ryžių risotto

Pomidorų – agurkų salotos su aliejumi

Baltasis padažas su morkomis

Ankštinių daržovių (pupelių} sriuba (augalinis)

Pilno grūdo ruginė duona

Žuvies maltinis (tausojantis)

Perlinės kruopos

Kopūstų – agurkų salotos (augalinis)

Vakarienė Varškės apkepas

Graikiškas jogurtas

Vaisinė arbata (be cukraus)

Tiršta perlinių kruopų košė su morkomis ir svogūnais (augalinis)

Pienas

Lešių košė su morkomis ir svogūnais (augalinis)

Pienas

Žiedinių kopūstų – bulvių košė

Agurkai

Grietinės padažas

Kefyras

Pieniška makaronų sriuba

Pilno grūdo duona su sviestu ir ferrnentiniu sūriu

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSemiSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=””][/bt_hr][bt_text]

Šią savaitę visi patiekalai tausojantys, t.y.: virti, virti garuose, troškinti, arba kepti konvekcinėje krosnyje. Yra galimybė arbatą gerti be cukraus.

[/bt_text][/bt_tabs_items][bt_tabs_items headline=”III savaitės valgiaraštis”][bt_text]
Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis
Pusryčiai Tiršta pusryčių košė (tausojantis)

Trintos uogos (braškės)

Pienas

Grikių kruopų košė su morkomis ir svogūnais(augalinis)

Pienas

Avižinių dribsnių košė su bananais

Arbata su citrina

Traputis

Miežinių kruopų košė su sviestu

Kakava su pienu

Kvietinių kruopų košė su pakepintais svogūnais (augalinis)

Pienas

Priešpiečiai Sultys

Vaisius (pagal sezoną)

Obuolių kompotas

Vaisius (pagal sezoną)

Vanduo su citrina

Vaisius (pagal sezoną)

Vaisius

Vanduo

Vaisius

Vanduo su citrina

Pietūs Trinta ankštinių daržovių (lęšių) sriuba(augalinis)

Pilno grūdo ruginė duona

Makaronai su troškintos mėsos ir pomidorų padažu

Kopūstų salotos su pomidorais (augalinis)

Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis

Pilno grūdo ruginė duona

Vištienos maltinukas

Troškintos perlinės kruopos su ciberžolėmis

Agurkų ir pomidorų griežinėliai

Perlinių kruopų -žirnių sriuba (augalinis)

Pilno grūdo ruginė duona

Troškintas kiaulienos maltinukas (tausojantis)

Virtos kuskuso kruopos

Kopūstų salotos su morkomis ir aliejumi (augalinis)

Barščiai su bulvėmis (augailinis)

Pilno grūdo ruginė duona

Karališki balandėliai (tausojantis)

Troškintos daržovės (augailinis)

Rausvasis padažas

Pomidorų salotos su aliejumi (augalinis)

Bulvių sriuba su mėsos kukulaičiais

Pilno grūdo ruginė duona

Kepta žuvis tešloje

Virti ryžiai

Burokėlių – žirnelių salotos

Vakarienė Skryliai(speltų miltai)

Graikiškas jogurtas

Arbata su citrina (be cukraus)

Omletas su sūriu žaliaisias žirneliais ir pomidoru

Pilno grūdo ruginė duona su sviestu

Arbata su pienu (be cukraus)

Trinta varškė

Uogienė

Pilno grūdo miltų bandelė

Vaisinė arbata(be cukraus)

Sklindžiai

Graikiškas jogurtas

Pienas

Daržovių troškinys su dešrelėmis

Agurkai

Kefyras

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSemiSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=””][/bt_hr][bt_text]

Šią savaitę visi patiekalai, išskyrus sklindžius ir keptą žuvį yra tausojantys, t.y.: virti, virti garuose, troškinti, arba kepti konvekcinėje krosnyje. Arbata tiekiama be cukraus.

[/bt_text][/bt_tabs_items][/bt_tabs][/bt_column][/bt_row][bt_row][bt_column width=”1/1″][bt_hr top_spaced=”topSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=””][/bt_hr][/bt_column][/bt_row][/bt_section]
Skip to content