Tarptautinė Tolerancijos diena

Lapkričio 16 -oji -Tarptautinė Tolerancijos diena. Ar žinai, ką reiškia žodis TOLERANCIJA? Kodėl ji tokia svarbi? Ar aš esu tolerantiškas?

Specialisčių vesta edukacija apie toleranciją ir jos svarbą „Žvaigždučių“, „Kiškučių“ ir „Nykštukų“ grupėms buvo pradėta nuo… šuniukų. Kiekvienas vaikas išsirinko jam labiausiai patinkantį skirtingų savybių šuniuko paveikslėlį. Aptartos skirtybės: draugiškas, žemas, nenuorama, išdykęs, nulėpusiomis ausimis, blizgančiu kailiuku ir t.t. Kokie jie visi skirtingi! Skirtingi, bet svarbūs, kaip ir kiekvienas iš mūsų.

Žilvitukai taip pat išsirinko skirtingus namelius, kuriuos puošė, gražino, dailino. Iš jų buvo sukurtas Tolerancijos miestas. Vaikai džiaugėsi galėdami žiūrėti pro atvirus langus. Tolerancijos mieste galima gyventi tokiems, kokie esame, nes kiekvienas yra svarbus.

Vaikai dainavo dainą „Aš turiu širdutę“, o gautą širdelę nusprendė padovanoti svarbiam, įdomiam ir kitokiam, nei jis pats, žmogui.

Specialistės: logopedės A. Budnikaitė ir J. Janušienė, psichologė A. Leikuvienė bei meninio ugdymo mokytoja D. J. Jodkonė.

Skip to content