Metodinė diena „STEAM veiklos pasauliniame judėjime „Lauko grupės diena“”

Gegužės 19-tą dieną Kauno rajono ikimokyklinės įstaigos (Domeikavos lopšelis-darželis „Luknė”, Girionių darželis, Ilgakiemio mokykla-darželis, Jonučių darželis, Garliavos lopšelis-darželis „Uosiukas”, Garliavos lopšelis-darželis „Obelėlė”, Noreikiškių lopšelis-darželis „Ąžuolėlis”, Giraitės darželis) keliavo po STEAM šalį Karmėlavos lopšelyje-darželyje „Žilvitis” vykusioje metodinėje dienoje. Ši diena buvo skirta STEAM veikloms pasauliniame judėjime, ugdymui(si) lauke. O idėjų STEAM veikloms pateikia ir pati gamta! Viskas slypi tiesiog paprastume, tereikia reikia žvelgti kūrybiškai.

Mažieji žilvitukai svečius pasitiko muzikiniu pasveikinimu su savo pačių, iš antrinių žaliavų, kurtais muzikiniais instrumentais. Pedagogai dalinosi savo gerąja patirtimi: STEAM veiklomis įvairiais metų laikais, STEAM metodais įvairiose ugdymo(si) aplinkose, rankų darbo priemonių panaudojimo galimybėmis lauko erdvėje. Pristatė savo kurtas metodines priemones.

Dalyviai pasidžiaugė ir mūsų darželio lauko STEAM laboratorija (sliekų viešbučiu, sraigių lenktynių trasa, ekologišku šiltnamiu, muzikiniu kampeliu, sveikuolišku takeliu ir kitomis ugdymo(si) priemonėmis). Ar įmanoma mažuosius sudominti STEAM veikla? Galiu drąsiai teigti, kad TAIP!

Ugdymas, patirtis, eksperimentai, bandymai, džiugios emocijos, tai puiki galimybė paįvairinti veiklas. Patyriminės veiklos turi didelės įtakos ne tik savęs ar pasaulio pažinimui, bet ir santykių  formavimui su bendraamžiais . Taip pat buvimas lauke yra labai svarbus tiek vaikų fizinei, tiek emocinei sveikatai.

Daugiau nuotraukų ČIA

Vyresnioji ikimokyklinio ugdymo mokytoja Lina Nomeikienė

Skip to content