„Pasaulinė psichikos sveikatos diena“ 2022

Spalio 10 d. minima Pasaulinė psichikos sveikatos diena. Labai svarbu, jog jau darželyje yra skiriamas ypatingas dėmesys vaikų psichinei sveikatai. Gera nuotaika dalinosi Panda (logopedė Judita), kuri siūlė įvairius pasisveikinimo būdus (duoti „žaibą“, sušokti šokį, padaryti širdelę ir kt.). Spėkite, kaip dažniausiai sveikinosi vaikai?

O, ar žinote, kaip yra verdama jausmų obuolienė? Konsultuotis geriausia – su Zebru (logopedė Alma). Jis ne tik milžinišką stiklainį turėjo, bet ir įvairiausių spalvų obuoliukų, ant kurių vaikai piešė emocijas. Obuoliukai: šypsojosi, juokėsi, netgi valiūkiškai rodė liežuvį.

Varna visada atsakinga už muziką, todėl šoko ne tik vaikai, bet ir tėvai, o kas mokėjo žodžius – dainavo. Obuolys yra vaisius, kuris savyje sukaupia beveik visą vitaminų abėcėlę, todėl Varna (meninio ugdymo pedagogė Danguolė), besirūpindama vaikų imunitetu, vaišino tik ką nuo medžių nuskintais obuoliais.

Ruduo – ypatingas metų laikas, tereikia fantazijos veikloms. Kad tėvams nereikėtų sukti galvos Panda, Zebras ir Varna pateikė net 50 idėjų rudeniui.

Nepamirškime rūpintis vieni kitų psichine sveikata.

Visas renginio nuotraukas pamatysite paspaudę ČIA.

 

Vyr. logopedė Judita Janušienė

Skip to content