Pirmadienis | Antradienis | Trečiadienis | Ketvirtadienis | Penktadienis | |
---|---|---|---|---|---|
Pusryčiai | Manų košė su cinamonu (tausojantis)
Traputis Pienas |
Virti kiaušiniai su majonezo – jogurto padažu, žaliaisiais žirneliais ir pomidoru
Pilno grūdo ruginė duona su sviestu Kakava su pienu |
Avižinių kruopų košė su sviestu (tausojantis)
Arbata su pienu |
Tiršta grikių košė su sviestu (tausojantis)
Kakava su pienu |
Ryžių košė su sviestu (tausojantis)
Trintos uogos (serbentai) Arbata su pienu |
Priešpiečiai | Vanduo su citrina
Vaisius (pagal sezoną) |
Vanduo
Vaisius (pagal sezoną) |
Vanduo su citrina
Vaisius (pagal sezoną) |
Vanduo
Vaisius (pagal sezoną) |
Vanduo su citrina
Vaisius (pagal sezoną) |
Pietūs | Ryžių -pomidorų sriuba (augalinis)
Pilno grūdo ruginė duona Žuvies kepsnelis Burokėlių – obuolių salotos (augalinis) |
Barščiai su pupelėmis(augalinis)
Pilno grūdo ruginė duona Jautienos befstrogenas (tausojantis) Troškinti žiediniai kopūstai Agurkų salotos su aliejumi (augalinis) |
Trinta ankštinių daržovių (žirnių)sriuba
Skrebutis Virtų bulvių cepelinai su mėsa Agurkas Sviesto – grietinės padažas |
Kopūstų sriuba su bulvėmis(augalinis)
Pilno grūdo ruginė duona Troškinta paukštiena (tausojantis) Virtos perlinės kruopos Burokėlių salotos su aliejumi(augalinis) |
Trinta daržovių sriuba (augalinis)
Skrebučiai(pilno grūdo) Kalakutienos guliašas(tausoj antis) Virti pilno grūdo makaronai Pekino salotos su agurku (augalinis) |
Vakarienė | Virti makaronai su varške (tausojantis)
Vaisinė arbata (be cukraus) |
Virti varškėčiai (speltos miltai, varškė 9%)
Graikiškas jogurtas Arbata su citrina |
Kvietinių kruopų košė su pakepintais svogūnais (augalinis)
Pienas |
Troškintos daržovės grietinės pomidorų padažas
Kefyras |
Bulvių, morkų, žaliųjų žirnelių troškinys
Grietinės – pomidorų padažas, kefyras,agurkas |
Šią savaitę visi patiekalai(išskyrus žuvies kepsnelį) tausojantys, t.y.: virti, virti garuose, troškinti, arba kepti konvekcinėje krosnyje. Arbata tiekiama be cukraus.
Pirmadienis | Antradienis | Trečiadienis | Ketvirtadienis | Penktadienis | |
---|---|---|---|---|---|
Pusryčiai | Tiršta penkių javų košė su sviestu (tausojantis)
Vaisinė arbata |
Kiaušinių košė
Pekino kopūstų, agurkų ir pomidorų salotos Ruginė duona su sviestu Arbata su citrina (be cukraus) |
Virti pilno grūdo makaronai su fermentiniu sūriu
Arbata su citrina |
Miežinių kruopų košė su pakepintais svogūnais (augalinis)
Kmynų arbata(be cukraus) Sumuštinis su duona, sviestu ir varškės sūriu |
Kvietinių kruopų košė su sviestu
Pienas |
Priešpiečiai | Obuolių sulčių – kmynų gėrimas
Vaisius (pagal sezoną) |
Vanduo su citrina
Vaisius (pagal sezoną) |
Obuolių sulčių – kmynų gėrimas
Vaisius (pagal sezoną) |
Vanduo
Vaisius (pagal sezoną) |
Vanduo su citrina
Vaisius (pagal sezoną) |
Pietūs | Pieniška daržovių sriuba
Batonas Ryžių – paukštienos plovas Troškintos daržovės (augalinis) |
Sriuba su vištienos gabaliukais ir makaronais
Virti jautienos kukuliukai Virti grikiai Morkų, salierų ir obuolių salotos su aliejumi |
Raugintų kopūstų sriuba (augalinis)
Pilno grūdo ruginė duona Kiaulienos guliašas(tausojantis) Bulvių košė Žiedinių kopūstų salotos su pomidorais ir aliejumi (augalinis) |
Ankštinių daržovių (ž.žirnelių} sriuba
Skrebutis Keptos vištienos lazdelės(tausojantis) Ryžių risotto Pomidorų – agurkų salotos su aliejumi Baltasis padažas su morkomis |
Ankštinių daržovių (pupelių} sriuba (augalinis)
Pilno grūdo ruginė duona Žuvies maltinis (tausojantis) Perlinės kruopos Kopūstų – agurkų salotos (augalinis) |
Vakarienė | Varškės apkepas
Graikiškas jogurtas Vaisinė arbata (be cukraus) |
Tiršta perlinių kruopų košė su morkomis ir svogūnais (augalinis)
Pienas |
Lešių košė su morkomis ir svogūnais (augalinis)
Pienas |
Žiedinių kopūstų – bulvių košė
Agurkai Grietinės padažas Kefyras |
Pieniška makaronų sriuba
Pilno grūdo duona su sviestu ir ferrnentiniu sūriu |
Šią savaitę visi patiekalai tausojantys, t.y.: virti, virti garuose, troškinti, arba kepti konvekcinėje krosnyje. Yra galimybė arbatą gerti be cukraus.
Pirmadienis | Antradienis | Trečiadienis | Ketvirtadienis | Penktadienis | |
---|---|---|---|---|---|
Pusryčiai | Tiršta pusryčių košė (tausojantis)
Trintos uogos (braškės) Pienas |
Grikių kruopų košė su morkomis ir svogūnais(augalinis)
Pienas |
Avižinių dribsnių košė su bananais
Arbata su citrina Traputis |
Miežinių kruopų košė su sviestu
Kakava su pienu |
Kvietinių kruopų košė su pakepintais svogūnais (augalinis)
Pienas |
Priešpiečiai | Sultys
Vaisius (pagal sezoną) |
Obuolių kompotas
Vaisius (pagal sezoną) |
Vanduo su citrina
Vaisius (pagal sezoną) |
Vaisius
Vanduo |
Vaisius
Vanduo su citrina |
Pietūs | Trinta ankštinių daržovių (lęšių) sriuba(augalinis)
Pilno grūdo ruginė duona Makaronai su troškintos mėsos ir pomidorų padažu Kopūstų salotos su pomidorais (augalinis) |
Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis
Pilno grūdo ruginė duona Vištienos maltinukas Troškintos perlinės kruopos su ciberžolėmis Agurkų ir pomidorų griežinėliai |
Perlinių kruopų -žirnių sriuba (augalinis)
Pilno grūdo ruginė duona Troškintas kiaulienos maltinukas (tausojantis) Virtos kuskuso kruopos Kopūstų salotos su morkomis ir aliejumi (augalinis) |
Barščiai su bulvėmis (augailinis)
Pilno grūdo ruginė duona Karališki balandėliai (tausojantis) Troškintos daržovės (augailinis) Rausvasis padažas Pomidorų salotos su aliejumi (augalinis) |
Bulvių sriuba su mėsos kukulaičiais
Pilno grūdo ruginė duona Kepta žuvis tešloje Virti ryžiai Burokėlių – žirnelių salotos |
Vakarienė | Skryliai(speltų miltai)
Graikiškas jogurtas Arbata su citrina (be cukraus) |
Omletas su sūriu žaliaisias žirneliais ir pomidoru
Pilno grūdo ruginė duona su sviestu Arbata su pienu (be cukraus) |
Trinta varškė
Uogienė Pilno grūdo miltų bandelė Vaisinė arbata(be cukraus) |
Sklindžiai
Graikiškas jogurtas Pienas |
Daržovių troškinys su dešrelėmis
Agurkai Kefyras |
Šią savaitę visi patiekalai, išskyrus sklindžius ir keptą žuvį yra tausojantys, t.y.: virti, virti garuose, troškinti, arba kepti konvekcinėje krosnyje. Arbata tiekiama be cukraus.